19. září 2014

Kateřina Petrusová: S hlavou v oblacích / pejru (2013)

Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...

Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 120
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Hodnocení: ****



Obsah:
Anotace je v tomto případě naprosto přesná, netřeba ani nic moc dodávat. Příběh začíná tím, že Markéta jede na oslavu ke kamarádce, cestou se vybourá kvůli koni, který jí stál v cestě, najde majitele, stráví s ním víkend, který není bez následků a shodou okolností se tento muž stane jejím šéfem.
V podstatě jednoduchá zápletka, hodně lehké čtení, ale v podání Katky Petrusové se jedná opět o děj, který vás naprosto vtáhne a hlavně chytí za srdce. A pokud ani jedno, tak se alespoň pořádně zasmějete, protože vtipných situací a ironických hlášek je v knize požehnaně. Musím se přiznat, že na konci knihy už mi to trochu vadilo, protože podle mě to už bylo malinko přehnané, nijak mi to ale nezkazilo dojem. Je to útlá knížečka, kterou přečtete za pár hodin a určitě vás pobaví.

Moje hodnocení:

Jak jsem již zmínila výše, kniha se mi líbila. Bylo to velice lehké a oddechové čtení, které je taky potřeba. Myslím si, že se Katka klidně mohla rozepsat a udělat z toho větší román, protože děj a postavy rozjela moc hezky. Kniha byla napsaná velmi vtipně a komicky, což se mi líbilo, ale už jsem zmínila výše, že ten konec mi přešel přehnaný a trochu mě zklamal.
Každopádně knihu můžu jenom doporučit! Ačkoli se nejedná o nějaké vrcholné dílo, myslím, že základem je pobavit a sepsat hezký romantický příběh, což se Katce podařilo, proto jí dávám plné 4 hvězdičky!



A jak se kniha líbila vám?


Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!

1 komentář:

  1. Jako já takové věci nečtu, ale byl kolem toho takový boom, že jsem si taky řekla o rc a nelitovala jsem se :D děj fakt jednoduchý až to skoro bolí, ale ty hlášky :D já umírala smíchy.

    OdpovědětVymazat