3. srpna 2012

Ezel

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... 

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu...Ezel Bayraktar
Cansu Dere...Eysan Atay
Tuncel Kurtiz...Ramiz Karaeski
Baris Falay...Ali Kirgiz (Kleštič)
Yiğit Özşener...Cengiz Atay
Sarp Akkaya...Tevfik
Haluk Bilginer...Kenan Birkan
Burçin Terzioglu...Azad


Kivanç Tatlitug...Ramiz Karaeski mladší (Sekiz)
Rıza Kocaoğlu...Temmuz
Sedef Avci..Bahar Tezcan
Bade Iscil...Sebnem Sertuna
Kemal Uçar...Mert Uçar
Baris Serma...Can Atay




Pro představu: :)

Ezel Bayraktar:                                                                          Omer Ucar:





                  Eysan                                                                         Bahar


              Cengiz                                                                            Can
                                  
                                                                                             

                  Tevfik                                                                       Ali


                 Sebnem                                                                         Ramiz
                                


Děj:



"Příběh, který připomání Hrabě Monte Christa. Jen se špatným koncem..."
Děj se odehrává samozřejmě v Turecku, přesněji v Istanbule. Mladá Omer Ucar má dva nejlepší kamarády Aliho a Cengize a zrovna potkává krásnou mladou dívku jménem Eysan, do které se na první pohled zamiluje. Začne s Eysan chodit a jednou ji požádá o ruku. Eysan souhlasí a zamilovaný pár spolu stráví první a zároveň poslední noc.



Když se Omer probudí, Eysan v pokoji není a na nočním stolku leží její snubní prsten. Než to stačí vyřešit, vtrhne do domu policie, nic mu neřeknou, zatknou ho a odvádí ho do vězení. Tam se Omer dozví, že měl spáchat nějaký čin, který vůbec neudělal a postupně mu začne docházet, že ho všichni podvedli a nastražili na něj past. Nejhorší pro něj je, když zjistí, že to všechno nachystali společně Eysan, Ali a Cengiz.
Ve vězení na pokraji zoufalství potkává Omer staršího pána, strýka Ramize Karaeskiho, který si ho k sobě ve vězení vezme a ochraňuje ho. Ramiz Omera začne učit, jak se pomstít, a jak se stát jiným člověkem, protože dobromyslná Omer by se nikdy nedokázal pomstít.

Ve vězení vypuká požár. Omer se zachrání, ale je mu udělána plastika obličeje, a tak se na scénu nový Omer = Ezel Bayraktar, který vlastní kasina, je bohatý, má po boku Ramize a jde navštívit Cengize, který je ženatý s Eysan a v jeho kasinu dělá ochranku Ali. Jako Ezel se přichází pomstít nejen přes majetek, který Cengizovi vezme, ale taky přes Eysaninu sestru Bahar a další věci.

Celá první řada se točí kolem toho, jak se Ezel potají mstí a postupně odhaluje své tajemství starým přátelům a také lásce Eysan (které to ale oznámí Kenan, ale o tom až později).

Závěr řady je dosti brutální, protože Ezel se dozvídá, proč jej tehdy všichni zradili: Eysan proto, aby zachránila sestru Bahar, Ali kvůli penězům a Cengiz kvůli Eysan, protože ji chtěl od začátku získat.
Ezel se také dozvídá, že Eysanin syn Can (vyslovuje se: Džán) je jeho synem, proto jeho matku zachrání, když se pokusí o sebevraždu po tom, co je odhalena její zrada.

První, kdo Ezela okamžitě poznal, byla jeho slepá matka Meliha Ucar.



Úplný konec končí pohřbem. Ezel se rozhodne, že v zájmu syna ukončí mstu a poprosí nemocnou Bahar, aby Cana odvezla pryč, dokud vše nedořeší. Bahar se sejde s Eysan, která syna nejdříve nechce pustit, ale nakonec se rozhodne, že to pro Cana bude nejlepší. 
Když se Bahar s úsměvem blíží k Ezelovi a Alimu, aby jim řekla, že Eysan souhlasí, objeví se v pozadí Kenanův zabiják Temmuz (kterého Tevfik bohužel nestihne zastavit) a třemi ranami Bahar zabíjí...
V pozadí u notebooku sedí Cengiz, kterému Kenanův právník pouští Bahařinu smrt naživo a říká mu, že je to vlastně jeho vina, protože to on Kenana navedl na myšlenku, že zabitím Bahar dá poslední ránu všem třem (Eysan, Ezelovi a Alimu).








Druhá řada začíná tím, že se Eysan vzchopí a rozhodne se pomstít Kenanovi. Nastěhuje se k němu domů a hraje, že je s ním proti Ezelovi. Tady ještě přesně není vidět, na čí straně vlastně je, protože uvěřila, že to Ezel zabil Bahar...



Objevuje se nová komplikace a tou je Ramiz Karaeski mladší (v podání Kivance Tatlituga, kterého můžete znát ze seriálu V objatí hodvábu). Ramiz si přezdívá Osmička a jeho celoživotním posláním je, že 8.září zabije svého dědečka Ramize Karaeskiho starší. Odmalička věří, že právě on zabil své syny a tím tedy jeho otce a strýce. Byl to právě Kenan, kdo mu tohle namluvil. Sekiz (Osmička) Kenanovi říká "otče".
Osmička unese Sebnem a nastraží vše tak, že Tevfik omylem bodne nožem Sebnem místo Osmičky a ta téměř vykrvácí. Takhle dostane veškeré informace i z Tevfika, především to, kde je ukrytá Azad.
Tevfik volá Ezela, ale ten mu to nebere, proto zavolá Alimu, aby zachránil Azad. Ten ji zachrání, ale ji už nebaví utíkat, proto Alimu uteče a sejde se s Osmičkou. Ten z ní dostane informace a pouští ji.


Mezitím starý Ramiz dojde na nádraží a čeká na přesně 8:00, kdy se tam má objevit jeho vnuk a zabít ho. Ten se neobjeví, zato po 8. přijdou: Ezel, Azad, Ali, Tevfik a Cengiz. Když se k Ramizovi už blíží, objeví se Osmička a dědečka propíchne. Toho okamžitě odvezou na pohotovost a naštěstí Ramiz přežije.



Téměř celou řadu se dějí jen útoky jedné nebo druhé strany. Asi nejhorší je, když se Ramiz s Kenanem dohodnou, že už nepoteče žádná krev. Azad se svěří Cengizovi, že je s Alim těhotná, ten to okamžitě řekne Kenanovi a ten pošle Temmuze, aby ji tak vyděsil, že potratí. Ali ji zachrání, ale Azad začne krvácet, jedou do nemocnice a naštěstí přežije i Azad i malé.








Úplný závěr = POZOR!!! SPOILER!!!

Vše končí samozřejmě vítězstvím Ezela. Kenan zabije Ramize. Temmuz zabije Tevfika. 
Ali se rozhodne pro pomstu a zabije Temmuze, zasadí mu tři poslední rány: za Tevfika, za Azad a Kamila.
Ezel se odhodlá k poslední a definitivní akci. Přemluví Eysan i Cengize, aby mu pomohli. Vše se chystá na Kenanovu svatbu s Eysan a tam se to má stát. Když ale Ezel a Ali přijdou, zjistí, že je Cengiz zradil. Cengiz zastřelí Aliho. 


Eysan poprosí Kenana, aby dovedl Ezela na svatbu, aby to všechno viděl a mohl trpět.
Ezel sedí v publiku a Kenan s Eysan jsou u mikrofonu. Kenan říká, jak je rád, že má takovou ženu. Když se dostane ke slovu Eysan, zasadí mu poslední ránu. Řekne do mikrofonu, že je jí odporný, že si ho vzala jenom pro peníze, které teď už má jisté, a že by nikdy nemohla žít s člověkem, který zabil její milovanou sestru. Poté odchází všichni hosté a také Eysan.
Ezel odvede Kenana do místnosti, kde už čeká Ali s pistolí. Kenan se dozvídá, že to celé byla past na něj a Cengiz je nezradil, jen na něho ušil past. Ali Kenana zastřelí, ale ještě předtím ho donutí napsat dopis na rozloučenou, že to udělal jen kvůli zradě Eysan. Tím má všechny peníze Eysan, která je dá Ezelovi.
Tak končí msta mezi Ramizem a Kenanem.
Pokračuje ale msta mezi Ezelem a Cengizem, protože Cengiz se nesmířil s tím, že ztratil Eysan. Eysan se chce s Canem vrátit k Ezelovi, ale ten ji nechce. Chce se vrátit k dřívějšímu životu, ale ani přes veškerou Aliho snahu to prostě nejde. Ezel zjistí, že aby byl zase Omer, potřebuje Eysan. Dají se znovu dohromady, Eysan se nastěhuje i se synem k Ezelovi a dokonce se usmíří s Alim a Azad.

Když Ezel odejde k rodičům, aby jim domluvil, aby přijali Eysan, přijde k Eysan Cengiz a znásilní ji. Ta, aby se nerozpoutala znovu válka, to Ezelovi zamlčí, ale Cengiz mu to sám řekne a vysměje se mu. 
Mezitím ale stihl Cengiz Eysan bodnout nožem do břicha a ta pomalu umírá. Vše ještě Cengiz zařídil tak, aby si policie myslela, že to Ezel Eysan znásilnil a bodnul, takže když si to jde Ezel s Cengizem vyřídit, zatýká ho policie. Až později se dozvídáme, že policie mu uvěřila a dokonce pomohla s Cengizem.
Ezel už to nevydrží a společně s Alim Cengize zabije. 


Ezel se rozloučí s rodiči, řekne, že odjíždí s Eysan pryč, Bade řekne, aby pod jeho a Eysaniným jménem psala pohledy jeho rodičům, rozloučí se také s Alim, Azad a malým Tevfikem, se svým synem Canem a odchází pryč. 

Téměř poslední záběr je na Ezela, který drží umírající Eysan v náručí. Ta mu v náručí doopravdy umírá a Ezel hnen nato polyká pilulku, po které umírá také. Jak umírá, objeví se mu na každé sedačce ve vlaku osoby, kterému byly blízké, a které umřely: (Kamil, Tevfik, Ramiz, Bahar...)



Poslední záběr je velmi podivný, asi si jím nechali otevřené vrátka pro třetí řadu...končí to tak, že o několik let později přijíždí téměř dospělý Can na motorce. Potká starce, který se ho ptá, kdo je a kam jede. Řekne, že je Can a jede za otcem. Když zaklepe na dveře, otevře mu je muž, kterému není vidět do tváře. Je zachycený zezadu a udělá typický pohyb (poškrábání se na hlavě), který na začátku dělal jen EZEL.




THE END


Moje hodnocení: rozhodně pět hvězdiček!!!  


Nedávám nikdy pět hvězdiček jen tak, ale tenhle seriál si to rozhodně zaslouží. Tak napnutá, jako u některých dílů Ezela, jsem snad ještě nebyla. Dokonale udělané, ačkoli ten konec mě mrzel :( Ale je vidět, že Ezel se vymyký ze všeho a rozhodně stojí za zhlédnutí ;) Rozhodně doporučuji! :)

A ještě musím dodat, že turecké seriály mají úžasnou hudbu. Téměř z každého seriálu stahuju hudbu (Ezel, V objatí hodvabu, Slzy Bosporu, Sultán...Ale o těch až v dalších příspěvcích :) )


Žádné komentáře:

Okomentovat