23. listopadu 2013

Becca Fitzpatrick: Finále / Finale

Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch? 

Autorka: Becca Fitzpatrick 
Počet stran: 440
Nakladatelství: Egmont
Datum vydání v ČR: Prosinec 2012
Hodnocení: ***






 Moje hodnocení:


Celá kniha se vlastně točí Chešvanu, který má přijít během pár dní a Nora si musí vybrat stranu. Jelikož přísahala Hankovi Millarovi, že povede jeho armádu Nefilimů, musí stát na straně své rasy. Ovšem proti tomu stojí spousta padlých andělů a mezi nimi samozřejmě i Patc. Ačkoli musím uznat, že on to všechno Noře hodně ulehčoval, protože se snažil od všeho distancovat a tím na ni netlačit. Vlastně se vzdal své vlastní rasy, aby věděla, že je s ní. 
V příběhu se objevuje opět Scott, který se konečně dá dohromady s Vee a také jeho kamarád (ale především pravá ruka Hanka), který začíná Noru cvičit v boji - Dante. Dante je sice místy vtipný, ale v podstatě mi trošičku lezl na nervy. Stejně tak Scott, protože byl najednou jiný. Už to nebyl ten fajn pohodový, vtipný kamarád.
Vše se samozřejmě zvrtne, někdo umře, ale všechno končí závěrečným happy endem. :)

Musím se přiznat, že mě poslední díl zklamal. Neměl už takový náboj jako předešlé tři. U všech tří jsem ani nedutala napětím a užívala jsem si Patche, jak je dokonalý. To mi tady chybělo. Náznaky Patchových sarkasmů tam byly, ale jen hoodně málo a zbytek trošičku nuda. :(
Celkově mi čtvrtý díl přišel hodně jiný než předešlé tři. I Epilog: řekla bych, že na Beccu dosti přeslazený a tuctový závěr, který mě vyloženě překvapil, protože jsem čekala spíše nějaký náznak typu Bonnie a Clide (Nora a Patch :D ), nějaká taková kariéra do budoucna by se mi u jejich povah líbila, ale tohle mě moc neoslovilo. 
Každopádně, byla jsem ráda, že jsme se alespoň konečně dočkali toho, že Patch začne cítit a řekla bych, že celkem zajimavým způsobem (ačkoli zjistit něco takového po 4 dílech mi přišlo ... opět tuctové. Podle mě to chtělo něco víc zajímavého, jako bylo např. na v prvním díle obětování se Nory.) Každopádně i tak musím Beccu i pochválit, protože má osobitý styl psaní, který vás nutí číst a číst a číst a i z docela nudných scén vytříská to nejlepší a vám se to prostě musí líbit. Každopádně bohužel ve srovnáním s dokonalými předchozími díly musím dát jen tři hvězdičky... 




České obálky od Egmontu

             


Originální obálky 


   




Na závěr bych chtěla poděkovat nakladatelství Egmont, že mi poskytlo celou sérii k přečtení. Rozhodně ságu doporučuji! Mě nadchla a je to po dlouhé době super počtení. Takže jestli ještě uvažuje o koupi, tak neváhejte! :)








PS: A na úplný závěr bych chtěla ještě jednou pochválit celkovou grafiku od nakladatelství Egmont, protože černá pírka mezi kapitolami, okrasné písmo na začátku kapitol, atd jsou úžasné!!!












2 komentáře:

  1. Na tuto sérii slýchávám samé dobré ohlasy, asi si ji nakonec přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji! ;) Myslím si, že minimálně první díl uchvátí každého :)

      Vymazat