22. července 2013

Jamie McGuire: Beautiful Disaster / Krásná katastrofa
















Série: Beautiful
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fortuna Libri
Vydání: 2013
Žánr: Romány pro ženy

Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje… 
   On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.


POSTAVY:
  • Abby Abernathy
  • Travis Madox
  • America
  • Shepley

DĚJ:

K ději tentokrát moc neřeknu, protože převážná většina už je v anotaci a u této knihy by byl hřích prozradit vše. Abby studuje na univerzitě spolu se svojí nejlepší kamarádkou Americou. Utekly spolu z Las Vegas, které Abby málem zničilo. Rozhodla se pro spořádaný život slušné holky.
Proto se jí vůbec nelíbí, když se o ni začne zajímat Travis "Vzteklej pes" Maddox, který si vydělává nočními zápasy a každou noc má jinou holku. Svým odmítáním ale Travise ještě víc upoutá. On není zvyklý na odmítnutí, proto se mu Abby líbí ještě víc. Nabídne jí přátelství.
Na kolejích, kde Abby bydlí, přestane téct teplá voda. America se domluví se Shepleym (Travisův bratranec, se kterým bydlí), že u nich budou bydlet, dokud teplá voda nepoteče. Jakmile voda zase teče, vsadí se Travis s Abby ohledně zápasu. Abby prohraje a musí s Travisem ještě měsíc bydlet.
Tím začíná měsíc hádek, zamilovávání se, randění s jinýma, ubližování si,...
Travis ale ví, že Abby je víc než jen holka, kterou má rád. Je něco víc. Souvisí to s jeho minulostí. Ví, že Abby není jen na jednu no.
Abby se mi líbila asi tak do půlky, pak začla dělat dosti blbosti. Čtu teď Travise a musím s ním souhlasit, že u ní člověk absolutně nikdy neví, kdy vybuchne, kdy se zasměje, a celkově jsou její reakce dosti málo předvídatelné. Každopádně Travis je pecka!!! :)
A víc už neprozradím, tahle knížka stojí za každou korunu a za přečtení! :)


MOJE HODNOCENÍ:

  1. Po hodně dlouhé době kniha, které dávám plný počet s naprosto čistým svědomím. Kniha mě pohltila, nemohla jsem ani dýchat. Musela jsem číst dál. Už hodně dlouuuho se mi nestalo, že bych kvůli nějaké knížce ponocovala do 4 do rána.
  2. Miluju Travise (a jeho bratra Trenta :D )!!! Je úžasný. Absolutně nechápu, jak může Abby tak dlouho odmítat někoho, kdo se k ní chová tak jako on!
  3. Oblíbila jsem si komplet všechny postavy. Ani jedna tam není jen tak. Samozřejmě, až na ty záporné, jsou všechny perfektní. America je kamarádka, kterou si přeje každý a Shepley, bratranec, jak má být. Všechny postavy jsou perfektně zpracované. 
  4. Zpočátku se mi moc nelíbilo to, jak ji oslovuje: "Holubičko", "Holoubku". Každopádně během knihy jsem si na to úplně zvykla a jelikož jsem momentálně v půlce druhého dílu, už vím proč jí tak říká a líbí se mi to ještě víc.
  5. Proti téhle knížce nemám jediný špatný komentář. Nic nudného, žádné nudné myšlenky, monology nebo dialogy. Všechno na jedničku.
  6. Konec se někomu může zdát směšný. Četla jsem to v několika recenzích, každopádně mně se Las Vegasská svatba a především tetování "Mrs. Maddox" moc líbilo.
  7. Rozhodně všem doporučuji! Během pár dní se můžete těšit i na recenzi ke druhému dílu Walking Disaster, což je opět první díl, ale tentokrát z Travisova pohledu.







  • A ještě poznámečka. Obě knihy patří do série "Beautiful". Když si najedete na autorčiny stránky, zjistíte, že plánuje celou sérii. Další díl by měl být o Trentovi, potom o Thomasovi a nakonec o dvojčatech. Čili celá Maddoxovic rodinka. 
  • A úplně na konec: chystá se film. Autorská práva už jsou odkoupena, scénárista je taktéž vybrán, víc podrobností zatím není. :)


Kdybych mohla dát 6, rozhodně bych dala! :D



Dále přidávám mé oblíbené hlášky:


“You’re sorry? I damn near drank myself to death, I could barely get out of bed, I shattered my phone into a million pieces on New Year’s Eve to keep from calling you … and you’re sorry?

I bit my lip and nodded, ashamed. I had no idea what he’d been through, and hearing his say the words made sharp pain twist inside my chest. “I’m so … so sorry.”
“You’re forgiven,” he said with a grin. “Don’t ever do it again.” 
“I won’t. I promise.”
He flashed his dimple and shook his head. “I fucking love you.”


“After climbing off his bike, I smacked his shoulder. “Did you forget I was with you? Are you trying to get me killed?”
“It’s hard to forget you’re behind me when your thighs are squeezing the life out of me.” A smirk came with his next thought. 
“I couldn’t think of a better way to die, actually.”
“There is something very wrong with you.” 


“I had died and woken up in High School Musical” 


“I can't win with you. I can't win with you! You say you're done...I'm fucking miserable over here! I had to break my phone into a million pieces to keep from calling you every minute of the damn day--I've had to play it off like everything is just fine at school so you can be happy...and you're fucking mad at me? You broke my fuckin' heart!” 


“In another life, I could love you.”

Žádné komentáře:

Okomentovat