12. srpna 2012

Rexanne Becnel: Rytíř z Růžového útesu

Série Růžový útes, díl 2., Rytíř z Růžového útesu:  (The Knight of Rosecliffe)

   V hlubokých lesích obklopujících vzkvézající hrad na Růžovém útesu připravují velšští rebelové spiknutí proti anglickým vetřelcům. K nejoddanějším zastáncům velšské samostatnosti patří i Rhonwen ap Tomas, která Angličany z duše nenávidí. 
  Záletného krasavce Jaspera FitzHugh, bratra anglického hradního pána, se dokonce pokusila zabít, i když mu kdysi v minulosti ještě jako dítě souhrou náhod zachránila život. 
  V dramatickém příběhu plném napětí se karta náhle obrací. Z prudké Rhonwen se stane Jasperova zajatkyně. 
  Zvítězí odvěká nenávist, nebo bude vytlačena jiným citem? Bude mít Jasper s půvabnou zajatkyní ještě slitování? Podřídí se nakonec vzpurná divoška a pochopí, že láska je mnohem hezčí než válka?Jak se oba vyrovnají se zradou, která je přiměje rozhodnout se jednou pro vždy?





Děj:

Anotace je celkem přesná. Uběhlo přesně deset let.
Rhys, syn zabitého velšského vůdce, dospěl a zamiloval se do odvážné Rhonwen, protože má stejné cíle jako on sám.
Rhonwen dospěla v krásnou dívku, ale především bojovnici. Nesnáší Angličany ve své zemi a nemůže odpustit své dřívější kamarádce Josselyn, že Velšany zradila a vdala se na Růžový útes.
A Jaspes? tak to je kapitola sama o sobě :D Jasper nám dospěl v neskutečně krásného (a jak se později dozvíme i vyvinutého :D ) muže, který prohání jednu sukni za druhou a nic jiného ho zjevně nezajímá...

Takže děj začíná tím, že se pod Růžovým útesem objevuje Jasper a Rhonwen se ho pokusí zabít.

Mezitím se ale Rhonwen domlouvá na odvetě Angličanům s Rhysem, který je o málo mladší než ona.

Rhys unese Isoldu, nejstarší dceru Josselyn a Randa, ale Rhonwen ji zachrání. Každopádně...Rand je zrovna pryč, proto se akce ujímá Jasper, který Rhyse zajme. Jelikož nemůže Rhonwen dostat z hlavy, usmyslí si, že vymění všechny své zajatce za Rhonwen. Rhonwen, aby zachránila Rhyse, souhlasí a společně s Isoldou jde na Růžový útes, kde dojde k výměně.

Ještě předtím ale Rhys řekne Jaspervoi, že je Rhonwen jeho milenkou. Když ji Jasper zajme, vezme ji do svého pokoje, kde ji svede, ačkoli pořád tvrdí, že je panna. on jí to nevěří a nemůže uvěřit svým očím, když zjistí, že to byla pravda.

Rhonwen se ale ujímá Josselyn, která z ní chce vychovat dámu. Především chce dokopat Jaspera, aby si ji vzal. Takže se začínají odehrávat různé hry, kdy je Josselyn schválně nechává samotné, a pak Rhonwen utíká před Jasperem.

Rhysovi se podaří jí poslat vzkaz, aby čekala u zadních dveří a vydala tak pevnost. Ovšem Rhonwen to nechce, protože miluje Jaspera i Josselyn a její rodinu. Proto se rozhodne pro útěk ode všeho a ode všech. Napíše dopis na rozloučenou a jde za Jasperem. S ním stráví poslední noc plnou vášně, kdy ji Jasper požádá znovu o ruku a poprvé si nedá pozor, aby neotěhotněla.

Když Jasper spí, Rhonwen utíká. Nedojde ale daleko, když ji Jasper dostihne a je zklamaný, že čekala Rhyse. ovšem ten se tu objevuje taky, společně s nějakým Lordem, který Jaspera zajme. Pak ho chtějí popravit, ale Rhonwen skočí do rány, meč se jí zapíchne do boku a Jaspera tím zachraňuje.

Kvůli její "téměř" smrti se Rhys s Jasperem spojí a dotáhnou ji na Růžový útes, kde ji zachrání. Jí se zdá sen, kde Rhys chce zabít Jaspera, proto křičí Rhysovo jméno. Jasper, který je vděčný za záchranu života, Rhyse dovede, protože si myslí, že ho tam chce.

Tady se objevuje Isolda, která Rhyse vyhodí, protože ví, že on není ten, koho Rhonwen ze spánku volá. Tady se nastiňuje třetí a poslední díl, kde bude hlavní hrdinka Isolda a samozřejmě k ní Rhys.

Když se Rhonwen uzdraví, jde za Jasperem, ze kterého horkotěžko vytáhne, že ji miluje :D a dají se dohromady...Rhyse posílají na vychování do Anglie.


Můj názor: 

Moc se nebudu rozepisovat, vše je v obsahu. Tenhle díl se mi líbil víc, nebyl tak brutální, ale opět to byla klasika. Nic nového, pořád stejné scény, které ale nikdy neomrzí :)
Jasper se mi moc líbil, byl jiný než Rand a rozhodně se mi líbil víc...

Opět tři hvězdičky...


Žádné komentáře:

Okomentovat