12. srpna 2012

Rexanne Becnel: Paní z Růžového útesu

Série Růžový útes, díl 3., Paní z Růžového útesu (Mistress of Rosecliffe)

Nezkrotný velšský rytíř Rhys ap Owain pronikne v přestrojení za potulného pěvce na hrad na Růžovém útesu, aby ztrestal anglického nepřítele a vydobyl si zpět to, co pokládá za své dědictví. Rozehraje nebezpečnou hru a vní použije mladičkou Isoldu z rodu FizHughů jako figurku na své šachovnici. Pro Rhyse je Isolda původně jen nástrojem pomsty. Vždyť je to dcera nenáviděného pána z Růžového útesu a neteř muže který zabil Rhysova otce. 
Rhys, jemuž se podařilo vystihnout správný moment a využít nepřítomnosti Isoldina otce, má nejprve na své straně všechno, co potřebuje k velkolepému vítězství. Nahrává mu i přízeň nic netušící půvabné Isoldy, jí toulavý muzikant, který se představil jménem Reevius, hned padl do oka. Události však nabírají nečekaný spád. 
Zběsilá pomstychtivost se bude muset utkat s vášní a touhou…




Děj: 

Opět uteklo několik roků od posledního příběhu a vrací se Rhys. Je na hradě jako muzikant Reevius a Isoldu okouzlí. Rodiče odjíždí do Londýna a s nimi i strýc Jasper s Rhonwen a všemi dětmi. Isolda zůstává sama se sloužícími. Toho Rhys využije a svede ji, protože ji Rand nutí do sňatku se starším šlechticem, což ona nechce.

Až přímo v posteli Isolda poznává, s kým se to miluje a je zhnusená sama sebou. Rhys obsazuje celou pevnost, všechny Angličany vyhání a Isolda mu musí sloužit.

Bohužel to ale nemá tak lehké, protože Isolda je dcera své matky a ztrpčuje mu každou chvilku.

Oba se do sebe zamilují, ale oba netrpělivě čekají příchodů FitzHughů, tedy Randa a Jaspera. Rhys se chce pomstít za svého otce. Isolda přizná lásku k Rhysovi, ale on ji odmítne kvůli pomstě. Ona ale nechce, aby zabil jejího otce, strýce nebo naopak oni Rhyse. Proto se zúčastní boje, ale muži ji vyženou.

Proto Isolda uteče do věže, kde ji Rhys věznil, když v tom do věže uhodí blesk a ta začne hořet. Rhys na nic nečeká a zachrání Isoldu, čímž si usmíří Randa i Jaspera. A opět je svatba.


Můj názor:

Kniha se mi líbila a Isolda byla dokonce ještě divočejší než Rhonwen :D
Každopádně...opět nic nového, hrátky, žárlení, bitva, žádný mrtvý, usmíření, svatba. 
Hezky se to četlo. Co mě ale zaujalo bylo propojení všech tří knížek věštcem Newlinem, který nakonec taky našel lásku. Ale čím vlastně knihy propojil?  Podal tři proroctví a jedno se splnilo v každém jednom díle. Všechny tři samozřejmě vedly k tomu, aby se Velšané usmířili s Angličany a žili v míru. 
Opět ale musím srovnávat s Prokletou nevěstou:

Proto zase tři hvězdičky:



Žádné komentáře:

Okomentovat