17. července 2013

Christina Lauren: Božský bastard / Beautiful Bastard

Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. 

Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard. 
Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – transparent, naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli. 
Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Christina Laurenováje pseudonymem dvou autorek, Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.  Hobbsová začala na svém erotickém románu pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu, kde vzbudila obrovský zájem. Později ho společně s Billingsovou značně přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard. V současné době se plánuje jeho filmová podoba.


Zdroj: jota.cz



DĚJ:


   Takže vše začíná v den, který pro Chloe začíná hrozně. Navíc kvůli nehodě přijde pozdě do práce, za což ji seřve její neskutečně protivný a sprostý šéf Bennet Ryan. K tomu všemu musí dělat přesčas a odprezentovat mu jednu svou práci. Je stážistka, která má 4 měsíce před obhájením titulu MBA. Proto potřebuje, aby tahle práce byla excelentní. 
      Jenže když prezentuje, Bennet po ní vyjede a vyspí se spolu přímo v zasedačce. Touto událostí začíná kniha plná sexu, kterého si užívají pokaždé jinde. :)
      Ovšem někdy v půlce knihy musí Chloe odjet domů k nemocnému tatínkovi a s Bennetem se setkává až po dvou týdnech na služební cestě. V hotelu mají dva pokoje, ale nakonec stejně skončí v jednom. Ovšem něco se změnilo. Oba jsou na pochybách. Už to není jen divoký sex, jsou v tom i city.
      Chloe ale neví jak dál, protože si potřebuje udělat jméno. Nechce, aby se o ní říkalo, že dostala titul i práci přes postel. Než se stačí rozhodnout co a jak, vyslechne rozhovor, který ji donutí k razantnímu kroku. A dále si to musíte přečíst, nechci vás ochudit o závěr... :)


MOJE HODNOCENÍ:

  1. Oddechové čtení.
  2. Napínavé.
  3. Krátké, takže rychle přečteno.
  4. Rozhodně doporučuju. Není to nijak natahované, ani uspávací. Pořád se něco děje, jste napnutí, plno sexu a žádné zbytečné vnitřní monology.
  5. Rozhodně kladně hodnotím styl kapitol, kdy na střídačku je jedna kapitola z pohledu Chloe a další z Bennetova. To je styl, kterým jsem už kdysi sama zkoušela psát, ale jinde jsem to ještě neviděla. Až tady a rozhodně dobrá volba! :)
  6. Nelíbil se mi konec. Vzhledem k tomu, jak byla kniha úžasná z celých dvou třetin, mě strašně zklamal slabý a jednoduchý konec. :( Čekala jsem něco víc.
  7. Přesto dávám téměř plný počet, protože ačkoli konec nebyl dobrý, hodnotím dobře celý zbytek knihy i nápad, takže vřele doporučuji jako takové odpočinkové čtení :)







Žádné komentáře:

Okomentovat